Wat deed Corona met de online collecte? De Digicollect cijfers van maart tot maart op een rij!

06-04-2021 | 09:43

Voor veel collecterende organisaties gooide het covid-19 virus roet in het eten. Men kon niet meer met de collectebus langs de deuren. Gelukkig kon online collecteren wel. Ook organisaties die geen landelijke collecteweek hadden, zagen de mogelijkheden van Digicollect en maakten gebruik van dit online platform.

In deze infographic delen we het gebruik van Kentaa's platform voor online collecteren, Digicollect, gedurende een jaar vanaf de eerste persconferentie (12-03-2020 - 12-03-2021).

 

Meer collectebussen dan ooit zorgen voor recordopbrengst

Veel van onze Digicollect klanten zagen in het Coronajaar een recordopbrengst en recordaantallen nieuwe online collectanten op hun Digicollect platforms.

In totaal werden er 45.473 nieuwe bussen aangemaakt en steeg de opbrengst van Digicollect platforms met 608% ten opzichte van de zelfde periode een jaar daarvoor. Ook bezocht ruim 1,3 miljoen mensen een Digicollectpagina.

De gemiddelde donatie was € 9,68 en het gemiddelde bedrag dat men per collectebus wist op te halen was € 112.

 

Mobiel steeds dominanter

Het is inmiddels geen verrassing meer: mobile is king! 90% van alle donaties werd gedaan via mobiel en ook het aanmaken van collectebussen gebeurde in 84% van de gevallen via dit device. iDEAL was verreweg de meest gekozen betaalmethode.

Digicollectpagina’s werden het meest gedeeld via WhatsApp (54% van alle deelacties). WhatsApp is bovendien verantwoordelijk voor 90% van de totale opbrengst via deelacties.

 

Bekijk hieronder alle resultaten in onze infographic:

 

collecteren in een coronajaar