Infographic: Kentaa Kengetallen – het Kentaa platform in 2020

22-02-2021 | 08:52

Hoeveel doneerde men in 2020 gemiddeld via Kentaa platforms? Welke social share knop leverde het meest op? Wat was een actiestarter gemiddeld waard? Ieder jaar kijken wij naar het gebruik van ons platform over de gehele linie: al onze Crowdfunding, Kom in Actie en Event Fundraising websites bij elkaar.

De cijfers van het afgelopen jaar zijn natuurlijk getekend door covid-19. In de eerste helft van het jaar konden fondsenwervende evenementen niet doorgaan, waardoor inkomsten (en gemiddelde actie- en teamopbrengsten) een flinke tik kregen. De sector bleek echter inventief, want in de tweede helft van het jaar werden er steeds meer alternatieven bedacht. Sportieve (thuis)challenges werden het nieuwe normaal. Ook Crowdfunding initiatieven (vooral voor medisch onderzoek en welzijn) schoten uit de grond.

We zien ook nog een andere mooie ontwikkeling: op Kentaa websites kunnen mensen een actiepagina aanmaken om sponsorgeld mee te werven. Bij het aanmaken van zo’n pagina kan men zelf het goede voorbeeld geven door een startdonatie te doen op deze pagina. Opvallend is dat beduidend meer actiestarters dit in 2020 gedaan hebben dan in voorgaande jaren. Een extra steun voor het goed doel waarvoor ze in actie komen.

Als we kijken naar hoe men onze platforms bezoekt en hoe men doneert, dan is mobiel aanhoudend en onmiskenbaar de koploper. 77% van alle donaties in 2020 werden via mobiel gedaan, nog eens 5% meer dan in 2019. Wel blijft gelden, hoe groter het device, hoe hoger de donatie.

Bekijk hieronder de infographic.