10 GivingTuesday ideeën voor goede doelen

26-09-2022 | 08:00

GivingTuesday komt er weer aan op 29 november: de internationale dag om goed te doen en geld te geven. Hét positieve tegengeluid richting de shop-woede van Black Friday en Cyber Monday.

GivingTuesday geniet ook in Nederland van steeds meer bekendheid. Iets wat wij als partner van de Nederlandse tak van GivingTuesday enorm aanmoedigen. Wij zien GivingTuesday als een mooie kans voor fondsenwervende organisaties.

Daarom helpen we je alvast op weg met wat goede ideeën:

  1. Zet Matchfunding in
   Vraag een bedrijf om jullie donaties op GivingTuesday te verdubbelen of om iedereen die die dag voor jullie een sponsoractie start, een bedrag te schenken om hen op gang te helpen.

   Of doe het zelf! Moedig jouw eigen donateurs of actiestarters aan met een matchdonatie of een startdonatie. Plant een zaadje en help het groeien!

  2. GivingTuesday Guerrilla Challenge
   Vraag mensen om die dinsdag een kleine, korte ophaalactie te doen. Bijvoorbeeld: Bootcamp voor het goede doel, 10K lopen, knutselen voor het goede doel, een filmpje opnemen en delen waarin jullie als gezin vertellen waarom geven zo belangrijk is, een collecterondje langs je vrienden en familie...

  3. Give back: Bedank jouw supporters <3
   GivingTuesday is een mooi moment om jouw supporters, donateurs en actiestarters te bedanken. Dat doe je bijvoorbeeld door een ‘impact-webinar’ te organiseren waarin je laat zien wat er dankzij hen mogelijk is gemaakt. Zo bouw je aan een hechtere relatie met jouw achterban. Ook kun je ze een speciaal bedankfilmpje van de directeur of een ambassadeur sturen!

  4. Sale, sale, sale! Dikke korting op inschrijfgeld.
   Heb jij een fondsenwervend event waarbij je inschrijfgeld vraagt? Geef inschrijvers op GivingTuesday korting! Op die manier kun je een boost geven aan het aantal deelnemers.

  5. 10% van Black Friday
   Daag jouw achterban uit om 10% van hun uitgave op Black Friday te doneren aan jouw doel. Het mag ook 20% zijn... ;)

  6. GivingTuesday Crowdfunding reward
   Bedenk een speciale beloning/reward voor jouw crowdfundingproject op GivingTuesday. En Op=op.

  7. Impact report op social media
   Post gedurende de dag over de impact van jullie supporters met de hashtag #GivingTuesday. Zo vergroot je de awareness voor jullie doel en kun je tegelijkertijd donateurs en mensen die voor jullie in actie komen in het zonnetje zetten.

  8. Give them a Hand: Speciale GivingTuesday tools voor jouw actiestarters
   Maak een toolbox voor de achterban waarmee zij op GivingTuesday extra awareness kunnen genereren voor jouw doel. Denk aan social media headers, profielfoto’s, deelbare graphics, voorbeeld posts, etc. En vergeet niet de hashtag #GivingTuesday te gebruiken.

  9. Ready, set, GO!!!! Start jouw eindejaarscampagne
   Geef op GivingTuesday het startschot voor jullie eindejaarscampagne. Heb je die niet? Geef dan een preview van wat er wél in het verschiet ligt.

  10. En nog een cadeautje van ons: € 200,- korting op Digicollect
   Misschien heb je al wel een goed idee voor GivingTuesday, maar heb je nog niet het juiste platform daarvoor. Daarom doen wij je in the spirit of GivingTuesday een mooi aanbod. Start vóór 1 november met Digicollect en ontvang € 200 korting op de set-up kosten! (van € 499,- voor € 299,-)

   Interesse? Neem contact met ons op.

 

Je kunt GivingTuesday zo klein of groot aanpakken als je wil. Wat je ook doet, profiteer mee van de globale beweging en zet goed doen en geven voor jullie organisatie op de kaart. Op www.givingtuesday.nl vind je nog veel meer handige resources! En wil je jouw goede ideeën met ons delen? Stuur ze ons op Twitter of LinkedIn.