Kentaa wordt onderdeel van iRaiser Group

15-06-2022 | 15:29

Arnhem, 15-06-2022 – Kentaa, marktleider en expert in online fondsenwerving in Nederland, is per 8 juni 2022 onderdeel geworden van de iRaiser Group, de grootste Europese aanbieder van digitale diensten aan non-profits. De bedrijven bundelen hun krachten om hun positie in de Europese markt te versterken en nog meer non-profits met succes te laten fondsenwerven.

Europese ambities: ‘Zoveel mogelijk goede doelen helpen met online fondsenwerving’ 
In de afgelopen acht jaar is Kentaa uitgegroeid van start-up tot marktleider in peer-to-peer fondsenwerving en crowdfunding in Nederland. Sinds 2018 heeft Kentaa ook de koers naar internationalisering ingezet, door haar producten klaar te maken voor Europese uitrol en klanten te werven in België, Duitsland en Scandinavië. De overname door iRaiser Group is een volgende, belangrijke stap om Kentaas internationale ambities samen te realiseren.

Voor iRaiser zijn de kwaliteit van de Kentaa producten, de sterke positie in de Nederlandse markt en de internationale potentie doorslaggevende factoren voor deze stap. Het voortzetten en verder laten groeien van Kentaa is dan ook een gezamenlijk doel.

"We zijn verheugd om onze community van fondsenwervende experts uit te breiden dankzij de overname van Kentaa. In de komende maanden zullen we ons allemaal richten op onze gemeenschappelijke missie: empowering world changers. Daarom zullen er geen grote operationele veranderingen worden doorgevoerd," aldus Emmanuel Chaumeau, Chief Executive Officer van iRaiser Group.

Kentaa gaat onveranderd door
Het bedrijf en merk Kentaa blijft bestaan. Ook de dagelijkse bedrijfsvoering, het management, het Kentaa team, haar platforms en service blijven hetzelfde. De organisatie gaat onverminderd verder met de doorontwikkeling en innovatie van de Kentaa platforms.

Uitwisseling van kennis en producten
De krachtenbundeling van Kentaa en de iRaiser Group is erop gericht om zowel klanten van Kentaa als iRaiser, nog beter te kunnen bedienen. Marc Schoutens, Managing Director bij Kentaa: “We zijn blij onderdeel te zijn van de iRaiser familie. Deel uitmaken van een toegewijde groep die onze waarden en missie deelt, was de sleutel en een geweldige kans voor Kentaa. We kijken ernaar uit om de komende tijd te ontdekken hoe onze complementaire diensten en producten elkaar kunnen versterken. Met onze gezamenlijke kennis hopen we een breder scala aan innovatieve oplossingen te kunnen bieden, dat het harde werk van fondsenwervers in Europa vergemakkelijkt.”